Bliv gæstekok for byens udsatte
De to sidste lørdage i hver måned arrangerer Værestedets Venner gæstekokke på Værestedet i Aarhus. Alle er velkommen til at være gæstekokke. Det kræver 3-5 "kokke", og at man selv køber maden - og laver den. Her er vores guide til dig, der gerne vil være gæstekok!
Gæstekokke på Værestedet
Tak forbi du/I vil deltage som gæstekokke på Værestedet.
Det praktiske
Brugerne af Værestedet er glade og taknemmelige for alt mad, dog er der et par hensyn:
- Maden skal være tyggevenlig, og der skal være et alternativ til dem, der ikke spiser gris.
- Der skal laves mad til ca. 80-100 personer.
- Søde sager er meget velkomne. Vi foreslår kage kaffen kl. cirka 14.00, hvor brugerne er flest. Sodavand (almindelige) er også ret populære.
Værestedet åbner kl. 12.00 om lørdagen og maden skal serveres kl. 17.30.
Der er altid en repræsentant fra Værestedets Venner til stede. Der kan være max 5 i køkkenet.
Vi hjælper gerne med forslag til menu og praktiske opgaver.
I kan bestille diverse indkøb og få dem leveret til Værestedet fredag, hvis man ikke selv kan bære det. Vi hjælper også gerne med kontakt til lokale butikker i forhold til indkøb.
Når I/du som gæstekok har accepteret en dato er aftalen bindende, da Værestedet ikke køber mad den dag. Hvis gæstekokke aflyser, er vi nødsaget til at købe mad udefra på gæstekokkenes regning.
Fødevarestyrelsen og sporbarhed
Ifølge Fødevarestyrelsen skal alle fødevare kunne spores. Vi skal opbevare alle kvitteringer (eller kopier) for køb på Værestedet. Derfor må der (desværre) heller ikke laves hjemmebag.
Tusind tak for at give jeres omsorg og tid til byens mest udsatte! I er fantastiske.
Kærlig hilsen
Værestedets Venner
Kontakt: Lone Simonsen 41 85 64 28 · Mette Skautrup 30 82 01 63
hej@vaerstedetsvenner.dk / www.vaerestedetsvenner.dk
Hent som PDF: Gæstekokke Værestedets Venner.